Teraryum ekosistemi son yıllarda genel olarak ev ve iş yerlerinde çok sık tercih edilmektedirler. Bu yapıları ister hobi olarak isterseniz de çalışma veya ev ortamınızın eşsiz manzarasını güzelleştirmek için kullanabilirsiniz. Tabii ki evinizi güzelleştirirken teraryumun içerisine koyduğunuz maddelerde görsel açıdan büyük önem arz etmektedir. Her biri farklı farklı boyutlara sahip olan teraryumların iç tasarımı tamamen içerisinde bulunan canlıya göre dizayn edilmektedir. Bu fanusların tamamen dayanıklı malzemelerden yapılması uzun ömürlü olması konusunda destek olmaktadır. İç kısmında kullanılan malzemeler ise içerisinde yaşayacak canlıya ona uygun doğal ortam oluşturmak için dikkatlice seçilmelidir. Bu konu ile ilgili ne tür malzemeleri kullanabileceğinizi sizlere yazımızın devamında önereceğiz.

Teraryum Süsleme Malzemeleri

Teraryum süslemesi konusunda aslında ön planda olan şey tamamen hayal gücünüzdür. Bu alanı kendi bahçeniz gibi düşünün ve gözünüze nasıl güzel gelecekse süslemek için de o tür malzemeler alın. Minyatür bahçenizin içerisinde sadece canlı bitkiler olmak zorunda değil. Bahçenin dolu gözükmesi için buralara cansız bitkiler koyabilir aynı zamanda minyatür odun parçaları ile gerekli süslemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Bu malzemeleri nereden alacağım diye düşünüyorsanız sitemizden bu tür malzemelerin satın alım işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi yakınınızda bulunan herhangi bir akvaryumcudan da alabilirsiniz.

Botanik bahçenizin içerisine koyabileceğiniz malzemeler ise başlıca şunlardır; süsleme taşları, yapay çiçekler, odun parçaları ve buna benzer malzemeler bahçenizi renklendirmek adına sizlere imkan sunacaktır.

Teraryum Malzemelerinin Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Teraryum malzemelerinin seçimi konusunda bilmeniz gereken bir şey varsa seçtiğiniz malzemenin bu güzel fanusun içerisinde bulunan bitkiye zarar vermeyecek yapıda olmasıdır. Bu sebeple boyut konusunda teraryumunuza göre malzemeler seçmelisiniz. Aksi halde büyük parçalar bir süre sonra bitkiye zarar vererek büyümesini engelleyecektir. Tabii ki kaliteli malzeme seçiminin bir diğer sebebi ise içerdiği kimyasallar sebebiyle bitkinin yapısında bozulmalara sebep olmamasıdır. Bu konulara dikkat ederek malzeme seçimi yapabilirsiniz.


  • Posted By : Admin
  • Apr 14, 2020
  • Category: Blog
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*