Teraryumların bitki türleri için oluşturulmuş mükemmel bir yaşam alanı olduğunu neredeyse artık bitki yetiştiriciliği yapan herkes öğrendi. Terayumun faydaları adı altında yazdığımız içeriğimizde bu ekosistemin tarihinin 1830’lu yıllara dayandığını hep birlikte öğrendik. Bu ekosistemin ilk örneğine “WardianCade” deniliyordu.  Bugünlerde yapımı gerçekleştirilen bitki fanuslarının egzotik, tropikal ve neme ihtiyacı olan bitkiler için mükemmel bir yaşam alanı olduğu gerçeği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Aynı zamanda bu bitkilere de büyük faydalar sağlıyor. 


Teraryumun Faydaları

Bu ekosistemin faydaları saymakla bitmeyeceği gibi sürüngen hayvan besiciliği yapan kişilere de akvaryum imkanı sağladığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra evinizde mükemmel bir görünüm oluşturmak için de kullanılıyor. Bu sayede evinizin havasını değiştirebilir ve en güzel köşeye bu fanusu yerleştirebilirsiniz. Bir bitkinin sağlıklı olarak yaşamını sürdürmesi için en iyi ortamı sağlarken onun ihtiyacı olan her türlü maddeyi içerisinde barındırmaktadır. Bu durum aslında yetiştiriciliği yapan kişinin elindedir. Bakımını en iyi şekilde gerçekleştirdiği durumda bitki sağlıklı olarak büyür ve olduğu gibi kalır.


Bu ekosistem farklı biçimlerde karşımıza çıkabiliyor. Açık ve kapalı olarak iki farklı çeşitte sunulan fanuslar çeşitlilik sebebiyle bitkinin yaşam alanını etkilememektedir. Teraryum çeşidi tercihinizi de tamamen kendi zevkinize göre seçebilirsiniz. Eğer ki bitki yetiştiriciliği yapmak için uygun bir ortamınız yok ise büyük fanuslar satın alarak bitki yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Aslında kullanıcıya sağladığı en büyük fayda budur. Ekstra bir alana ihtiyaç duymadan belirli bölgelerde bitkilerin en iyi şekilde yetiştirilmesidir. 


Teraryum ve Işık İhtiyacı

Teraryumlar içerisinde bulunan bitkinin ışık ihtiyacını rahatlıkla ayarlama imkanını sizlere sunuyor. Bitkiye kazandırdığı mobilite sebebiyle aşırı ışık aldığı zamanlarda yeri rahatlıkla değiştirilebildiği gibi evinizin en güzel köşesine de taşıyabilirsiniz. Her şeyin faydası olduğu gibi zararları da bulunuyor. Bu doğrultuda teraryumun zararlarından bahsetmemiz gerekirse; camdan üretildiği için bitkiye aşırı sıcaklık aktarımı sağlar. Bu durumda ise bitkinin çürümesi kolaylaşır. Tabii ki bu duruma engel olmak için bitkinin aşırı sıcaktan korunmasını sağlayabilirsiniz. Her türlü fırsatı avantaja dönüştürerek bitkilerinize sağlıklı bir ortamı teraryum sayesinde oluşturabiliyorsunuz.


  • Posted By : Admin
  • Apr 14, 2020
  • Category: Blog
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*