Teraryum toprağı birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılan teraryum tarımının ana maddelerinden biridir. Bu sebeple teraryumun içerisinde yetiştirilen bitki için de hayati bir önem taşıdığını söylemek doğru olacaktır. Tamamen farklı bir niteliğe sahip olan bu maddenin içerisinde normal bahçe toprağı kullanmak bitkiye zarar verecektir. Bu ekosistem canlının toprağa daha sağlam tutunmasını gerektirdiği için diğer toprak türleri bitkiye dayanıklı bir ortam sunmayacaktır. Bu durumda piyasada kullanılan her türlü toprağın farklı bir etkisi olduğunu anlayabiliriz. Her bitkinin doğasında yer alan etkilerde su ve sıcaklık gibi türlü türlü istekler toprağın niteliği ile özdeşleşerek bitkiye kaliteli bir yaşam alanı sunmaktadır. Netice böyle olunca bitkinin toprağının seçiminde dikkatli olunması yaşam süresini etkileyecektir.


Teraryum Toprağının Nitelikleri

Teraryum ile ilgili malzemeler satan birçok yer bulunuyor. Bu yerlerde aynı şekilde teraryum toprağı adı altında farklı farklı toprak türleri satılmaktadır. Bu durumun sonucunda alınan toprağın doğru etkiler göstermemesi birçok mağduriyeti de beraberinde getiriyor. Bu noktada bilmeniz gereken şey toprağın seçimini yaparken bakımını yaptığınız bitkinin türüne önem vermenizdir. Bu konuyu daha fazla detaylandırmak gerekirse örneğin; eşsiz tasarıma sahip teraryumunuzun içerisinde kaktüs besliyorsanız satın alacağınız toprak kaktüsün yetişmesi için uygun besinleri içeriyor olmalıdır. 

Bu konuda profesyonelliğe ulaşmış firmalar tarafından cam haznelerin içerisinde satılan topraklar nem ve sıcaklık gibi etkenler hesaba katılarak hazırlanmıştır. Bu toprağın oluşum aşaması ise besleyici toprak ve susuz, havasız kalmayı engelleyici malzemelerin karışımıyla ortaya çıkıyor. Bu tür üretimler diğer üretim türlerine göre daha profesyonel oluyor. Aynı zamanda satın aldığınız topraktan yana da mağduriyet yaşamamış oluyorsunuz. Tabii ki satın alma aşamasına geldiğinizde ilk olarak satış yapan yer ile satın alacağınız toprak hakkında bilgi alışverişinde bulunmalısınız. Merak ettiğiniz her konuyu sorarak kişilerden bilgi almanız halinde herhangi bir mağduriyet ile karşılaşmanız engellenmiş olacaktır. 


Bu konuyu net bir şekilde özetlemek gerekirse; teraryum toprağının kaliteli olması teraryumlarınız için büyük öneme sahiptir. Bu sebeple toprağı satın aldığınız firmadan satın alacağınız ürün ile ilgili bilgileri muhakkak almanız gerekiyor.


  • Posted By : Admin
  • Apr 14, 2020
  • Category: Blog
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*